Schooltv de aarde draait om de zon

/ 12.10.2019 / Charléne

We noemen dat de 'middernachtzon' of 'pooldag'. Wél is het er enorm heet: ruim graden! De aarde is de enige planeet in ons zonnestelsel waar zóveel planten en dieren leven.

Hoe ontstaat een aardbeving? Bekijk het filmpje van op NTR: Schooltv. Of is onze blauwe planeet eigenlijk een groene?

Maar jij was dus bang Raaf dat de zon op een gegeven moment in het water terecht zou komen en alles zou verdampen toch? Laag op de grond wordt de wind namelijk tegengehouden door allerlei obstakels, zoals bijvoorbeeld bomen, huizen en zelfs het gras.

Met verwijzingen naar boeken, filmpjes en websites.

Na een halve dat is dat precies anders om. Aanvankelijk is er alleen maar leven in de oceaan. Video Player. Waarom is de aarde blauw en het heelal zwart.

Dit komt door al het water wat er op aarde is.

Toen de aarde afkoelde, ontstonden er eerst oerbacteriën, vervolgens vissen als haaien en daarna reptielen op het land.

Aanbevolen

Maar kun je waterdruk ook gebruiken om de hoogte van een toren te meten? Wil je meer weten? En hoe onderzoek je dat? Toen onze planeet geboren werd, was er nog geen leven mogelijk. De aarde ziet er vanuit de hemel blauw uit. Echt waar, of kletspraat?

Nu zetten we dit karretje op de baan. Op de aarde leef jij? Ze vragen Molletje om uit te zoeken wie er gelijk heeft. Dat komt door de dampkring. In december zien we de zon veel minder in Europa.

Fahd: Waarom moet dat.

Meer van Jeugdbieb

Eén liter water weegt één kilo. Op de website van Zo Zit Dat vind je antwoord op deze vraag. Een vlammende oven waar duivels in wonen. Hoe groot is de aarde?

De maan De maan is ver weg. Aanvankelijk is er alleen maar leven in de oceaan. Favoriet Afspeellijst? En dat kan ik je laten zien want de zon en de aarde staan altijd even ver van elkaar af, dus moet je maar even meekomen.

Fahd: keer.

Hoe gaat dat in zijn werk? Maar kun je waterdruk ook gebruiken om de hoogte van een toren te meten? Bekijk deze aflevering van Het Klokhuis.

Het antwoord op deze vraag vind je op de site van NEMO sciencemuseum, schooltv de aarde draait om de zon. Start de interactieve videotour om er alles over te ontdekken. De lucht boven ons - een laag van wel 50 kilometer - drukt dan ook op ons. Door haar overgewicht zakt ze elk jaar een klein stukje in de ruimte. De maan Een verschil van dag en nacht Hoe groot is het heelal. En dat kan ik je laten zien want de zon en de aarde staan altijd the fish market rotterdam prijs ver van elkaar af, dus moet je maar even meekomen.

Wl is het er enorm heet: ruim graden.

Wordt de zon nat als je hem in de zee ziet zakken?

En wat ik zei dat de afstand tussen de zon en de aarde altijd hetzelfde blijft is omdat er in 1 jaar de aarde zo om de zon heen draait. Bekijk het filmpje van op NTR: Schooltv. Hoe hoger je komt, hoe harder de wind waait.

Voeg toe aan.

Een beetje alsof die aan de zijkant ingedrukt is, een ovaal. Wat was het eerste dier op aarde. Lees verder.

Andere: