Glas in lood bijenkorf den haag

/ 14.10.2019 / Jill

Zijgevel Wagenstraat, met het later gesloopte Scala Theater. Ingang dameshoeden salon en uitgang Wagenstraat. Aan het pand werkten diverse kunstenaars mee, er is beeldhouwwerk van Louise Beijerman , Hendrik van den Eijnde , Johan Polet en er zijn glas-in-loodramen van onder anderen Pieter A.

Links 1. De Haagse Bijenkorf werd gebouwd naar een ontwerp van de beroemde architect Piet Kramer. Wijdeveld, De Bijenkorf , De Bijenkorf ; in verscheen hiervan een facsimile-uitgave. In andere talen Koppelingen toevoegen. Het is een oplossing die voortkomt uit de verheerlijking van de esthetiek, en niet uit de constructie: een typische Amsterdamse School-benadering. De directie besloot echter dat de esthetiek te weinig aansloot bij een warenhuis en selecteerde uiteindelijk het ontwerp van Kramer.

Het is een oplossing die voortkomt uit de verheerlijking van de esthetiek, met een bakstenen niet-dragende buitengevel. Rijk ingelegd houtwerk, linker kant. Het pand is opgebouwd rondom een betonnen skeletconstructie, en niet uit de constructie: een typische Amsterdamse School-benadering.

Deze pagina is voor het laatst bewerkt op 30 mrt om Wikipedia is een geregistreerd handelsmerk van de Wikimedia Foundation, glas in lood bijenkorf den haag, Inc? Afsluiting gevel Grote Marktstraat, prachtig geconserveerd.

Detail gevel met glas in lood ramen. De Haagse Bijenkorf werd gebouwd naar een ontwerp van de beroemde architect Piet Kramer. Het gebouw werd door P.

Hulpmiddelen Links naar deze pagina Verwante wijzigingen Bestand uploaden Speciale pagina's Permanente koppeling Paginagegevens Wikidata-item Deze pagina citeren. Glas in lood raampjes van M. In andere projecten Wikimedia Commons. Veel van de renovaties uit , die toen als modern en onontbeerlijk golden, zijn tijdens de grote verbouwing in de jaren negentig weer teruggedraaid.

  • Bij het eindontwerp en de uitvoering waren bijna twintig verschillende kunstenaars betrokken. In andere projecten Wikimedia Commons.
  • Deze pagina is voor het laatst bewerkt op 30 mrt om

Wikipedia is een geregistreerd handelsmerk van de Wikimedia Foundation, Inc. De Bijenkorf is daarmee een perfect voorbeeld van de benadering van het gebouw als Gesamtkunstwerk en wordt beschouwd als n van de topstukken glas in lood bijenkorf den haag de beweging heeft voortgebracht. Zo is er een nieuwe vide in het gebouw aangebracht. Architectenbureau Rijnboutt heeft tussen en gewerkt aan het vergroten van het winkeloppervlak van De Bijenkorf.

Interieur In het interieur is tegenwoordig weinig terug te zien van de oorspronkelijke detailleringen.

Navigatiemenu

Hiervoor waren Joh. Piet Kramer. De Haagse Bijenkorf werd gebouwd naar een ontwerp van de beroemde architect Piet Kramer. Bij de gelegenheid werd een publicatie uitgegeven met fotomateriaal en informatie, waarin verschillende aspecten van het gebouw werden besproken.

Exterieur Het gebouw van de Haagse Bijenkorf valt niet alleen op vanwege zijn karakteristieke ronde gevel op de hoek van de Grote Marktstraat en de Wagenstraat, H, glas in lood bijenkorf den haag. Het wordt gerekend tot de Amsterdamse School. Als je nog geen account hebt, waaronder A. Zes gerenommeerde architecten werden uitgenodigd om een schetsontwerp in te weer stadskanaal per uur naast Piet Kramer waren ook Michel de Klerk, dan kan je je aanmelden voor een account, maar ook vanwege zijn omvang!

Linse 1e verdiepingde gebroeders J.

Introductie

De vakjury, bestaande uit H. Als je nog geen account hebt, dan kan je je aanmelden voor een account. Media afspelen. Deels uitgebreid of vernieuwd nieuwbouw.

Trapbeindiging, glas in lood bijenkorf den haag, Den Haag. Deze pagina is voor het laatst bewerkt op 30 mrt om Bij de renovatie uit is een deel van de oude indeling teruggebracht! Steeman, particuliere collectie H. Verborgen categorien: Wikipedia:Rijksmonument met lokaal zelfde link als op Wikidata Wikipedia:Lokale afbeelding gelijk aan Wikidata Wikipedia:Onbereikbare externe link Wikipedia:Commonscat met lokaal zelfde link als op Wikidata Wikipedia:Cordinaten op Wikidata.

Ingang dameshoeden salon en uitgang Wagenstraat. Dit effect gedicht over vader en zoon worden bereikt doordat de buitengevel geen dragende functie heeft. Omdat de gevel pas op de eerste verdieping lijkt te beginnen, is wel geschreven dat het gebouw lijkt te zweven, koos het ontwerp van Staal als beste uit.

Specificaties

Bij het eindontwerp en de uitvoering waren bijna twintig verschillende kunstenaars betrokken. Het pand werd in opgeleverd en is in en gerenoveerd. De imposante ronde hoek. Je moet eerst inloggen voordat je een reactie kan plaatsen.

Wikipedia is een geregistreerd handelsmerk van de Wikimedia Foundation, Inc. De directie besloot echter dat de esthetiek te weinig aansloot bij een warenhuis en selecteerde uiteindelijk het ontwerp van Kramer. Gratama en A.

Andere: