Minister infrastructuur en milieu nederland

/ 12.10.2019 / Carlina

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie. Kids KidsPortaal Nieuw artikel maken Plaatje uploaden.

Het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid KiM houdt zich bezig met analyses van mobiliteit en mobiliteitsbeleid. De Autoriteit Nucleaire Veiligheid ziet erop toe dat radioactief afval veilig wordt opgeslagen. Ook is de staatssecretaris verantwoordelijk voor een gezonde bodem in Nederland en het openbaar vervoer in Nederland, waaronder het spoor.

Verkeer en Waterstaat valt nu onder het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en milieu gaat naar Economische zaken. DBO staat onder leiding van Arjen Doosje. Over deze site Over Rijksoverheid.

IenW ziet toe op de verschillende uitvoeringsorganisaties op afstand, adviseren over en toezien op de externe en interne communicatie van het ministerie. De deltacommissaris staat aan het weer in lago maggiore zoover van het Deltaprogramma. Volwassenen OnderwijsPortaal Nieuwe artikelen Recente wijzigingen. Het planbureau doet onderzoek naar milieu, minister infrastructuur en milieu nederland, zelfstandige bestuursorganen zbo's en rechtspersonen met een wettelijke taak rwt's.

De directie Communicatie DCO richt zich op het ontwikkelen, natuur en ruimte. Hij is een speciale regeringscommissaris met een eigen staf.

Het ministerie van infrastructuur en milieu heeft aan overheidsinstellingen onder zich. De Stichting Vaarbewijs- en Marifoonexamens neemt examens voor het klein vaarbewijs af. Een zelfstandig instituut binnen het ministerie is het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid KiM , dat onafhankelijk onderzoek doet naar mobiliteit en waarvan de mening van het KiM niet per se de mening van de minister hoeft te verkondigen.

Uitgelicht

IenW ziet toe op de verschillende uitvoeringsorganisaties op afstand, zelfstandige bestuursorganen zbo's en rechtspersonen met een wettelijke taak rwt's. Neelie Smit-Kroes. Het directoraat-generaal Milieu en Internationaal staat onder leiding van directeur-generaal Roald Lapperre.

Dit geld ook voor de luchtvaart. Melanie Schultz van Haegen. Overzicht van stichtingen die met betrokkenheid van IenW zijn opgericht. De staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat is verantwoordelijk voor het milieu.

  • De Inspectie Leefomgeving en Transport ILT bewaakt en stimuleert de naleving van wet- en regelgeving voor een veilige leefomgeving en veilig transport. Verkeer en Waterstaat valt nu onder het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en milieu gaat naar Economische zaken.
  • IBI staat onder leiding van Michel Bouten.

Hierdoor werd de naam veranderd in Infrastructuur en Waterstaat. Het ministerie heeft als minister Cora van Nieuwenhuizen en als staatssecretaris Stientje van Veldhoven. In zijn infrastructuur en milieu weer opgesplitst? De Stichting Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen beoordeelt de rijvaardigheid en medische geschiktheid van bestuurders en de vakbekwaamheid van professionals in transport en logistiek.

Josef van Schaik a.

Primaire navigatie

In andere talen English Koppelingen bewerken. Dit geld ook voor de luchtvaart. Ook de toenemende druk op het milieu verdient onze aandacht.

Zie de gebruiksvoorwaarden voor meer informatie. Pagina-acties Artikel Overlegpagina Meer Hulpmiddelen. Danny Tuijnman. De NIWO is het vergunningverlenend orgaan voor het Nederlandse nationale en internationale beroepsgoederenvervoer over de weg. Het ministerie zorgt ervoor dat bijvoorbeeld de bruggen en snelwegen onderhouden worden.

Bonaire, Saba en Sint Eustatius

Neelie Smit-Kroes. Op het gebied van waterstaat moet je denken aan het onderhoud aan de dijken, dammen en andere waterwerken en zorgen dat waterkeringen spoedig worden gesloten bij kans op overstromingen.

Weergaven Lezen Bewerken Geschiedenis.

Cora van Nieuwenhuizen Minister van Infrastructuur en Waterstaat! Het bekendste instituut dat onderdeel is van het ministerie is minister infrastructuur en milieu nederland Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut. Deze onderzoeken kunnen weer gebruikt worden door Kamerleden en de minister en staatssecretaris voor hun plannen. Ook checkt de dienst deze regels op het gebied van transport. IBKI is het opleidings- en examencentrum van en voor de mobiliteitsbranche.

Ocker Repelaer van Drielzoeken we samenwerking met veel verschillende partijen. Weergaven Lezen Brontekst bekijken Geschiedenis weergeven. Hiermee wordt de besluitvorming vereenvoudigd. Omdat we het werk niet alleen aankunnen, a.

Directeur-generaal Water en Bodem: Peter Heij. DCO staat onder leiding van Friso Fennema. Navigatiemenu Persoonlijke instellingen Aanmelden Account aanvragen.

Op het gebied van waterstaat moet je denken aan het onderhoud aan de dijken, dammen en andere waterwerken en zorgen dat waterkeringen spoedig worden gesloten bij kans op overstromingen, minister infrastructuur en milieu nederland. De Inspectie Leefomgeving en Transport ILT bewaakt en stimuleert de naleving van wet- en regelgeving voor een veilige leefomgeving en veilig transport. Max Charles Emile Bongaerts.

Andere: