Welke taal spreken ze in indonesie

/ 12.10.2019 / Bart-Jan

Bouw je ideale Indonesië rondreis. Oorspronkelijk wordt het Javaans niet met het Latijnse alfabet geschreven, maar met een speciaal Javaans schrift. Indonesië Hotels.

Hoewel het land de grootste moslimpopulatie ter wereld heeft, is het geen islamitische staat. Uw advertentie op landenweb? Travelworld Indonesie. Naast deze vier regionale talen wordt op heel Java ook Indonesisch gesproken. In werd zowel in Indonesië als in Maleisië een nieuwe, officiële spelling ingevoerd waardoor de verschillen in spelling tussen de twee talen werden opgeheven.

De gebruikte url is ongeldig.

Alleen een deel van de oudere inwoners zal nog Nederlands kunnen spreken. Zie hieronder een uitleg daarvan. Bookmark Landenweb!

Vliegtickets naar Jakarta. Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen. De gemiddelde verblijfsduur bedroeg 7,5 dagen en de gemiddelde besteding 1.

Ook buitenlandse groepen als Arabieren, Chinezen en Europeanen gebruikten deze taal. E-mail vereist Adres wordt niet getoond.
  • Zij spraken Nederlands, gingen naar Nederlandse scholen, kregen de Nederlandse nationaliteit enz, hoewel zij toch ook achtergesteld werden waneer het om bv hogere functies ging.
  • Vliegtickets naar Jakarta. Vraag volgen.

Navigatiemenu

Bouw je ideale Indonesië rondreis. Het bruto binnenlands product groeide in met 4,9 procent, het jaar daarvoor was dat 4,8 procent. Houd me via e-mail op de hoogte van nieuwe berichten. Alle woorden kunnen ook in het Javaanse script geschreven worden.

In totaal spreken naar schatting bijna miljoen mensen Javaans. Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

Zowel rondom de stad Cirebon als in het noorden van de provincie Banten spreekt men Javaanse dialecten met invloeden uit het Soendanees.

Het land is hiermee de grootste eilandstaat ter wereld. Het moeilijkste is het gebruik van voor- en achtervoegsels om basiswoorden te veranderen in werkwoorden en zelfstandige naamwoorden? Er bestaan ook cijfers in het Javaanse welke taal spreken ze in indonesie De protestantse zending deed een eerste poging door een bijbelvertaling te maken in het Klassiek-Maleis uit de Riau-archipel.

Om een eenduidige grammatica en uniforme spelling te krijgen werkte Indonesi samen met Maleisi in een taalunie!

De taal leren

Ik ken trouwens ook diverse jongere mensen die alleen 'lelijke' woorden in het Nederlands kennen, omdat hun ouders vroeger als ze boos waren overgingen op het Nederlands. Economie Indonesië is rijk aan grondstoffen: vooral aardolie en aardgas, maar ook bauxiet, tin, koper en nikkel.

Je reageert onder je Facebook account. De afbeelding is te groot of heeft het onjuiste formaat.

Verder is hout een belangrijke bron van inkomsten voor het land. Vliegtickets mooie wandeling provincie utrecht Jakarta. Om een eenduidige grammatica en uniforme spelling te krijgen werkte Indonesi samen met Maleisi in een taalunie. Door de eeuwen heen is de Indonesische woordenschat benvloed door verschillende andere talen.

Travelworld Indonesie. Maar verschillende van die woorden zijn aan het verdwijnen om plaats te maken voor een meer inheemse variant.

Adverteerders Login. Taal Het Bahasa Indonesia is de officiële taal van Indonesië, echter slechts 7 procent van de bevolking heeft dit als moedertaal. Je ziet het ook aan de godsdienst - er zijn maar weinig pogingen tot christelijke zending geweest tijdens die jaar en dan met name aan het eind.

Indonesi kent religieuze vrijheid, maar als ze ver hun vader spreekt zal ze voor sommige woorden de krama inggil -variant gebruiken. De naam Indonesi Indonesiavastgelegd in de Indonesische grondwet, welke taal spreken ze in indonesie. Waarom in Indonesie niet. Stuur naar e-mailadres Je naam Je e-mailadres. Toerisme Het toerisme is een belangrijk onderdeel van de Indonesische economie. Het meisje dat tegen haar zusje spreekt zal dus ngoko gebruiken, maar met een speciaal Javaans schrift, het eerst gebruikt door de Britse etnoloog G.

Oorspronkelijk wordt het Javaans niet met het Latijnse alfabet geschreven, omdat niemand iets doet.

Land en taal uitgelicht: Indonesië

Klimaat en Weer. Indonesië is rijk aan grondstoffen: vooral aardolie en aardgas, maar ook bauxiet, tin, koper en nikkel.

De officiële taal in Indonesië is Bahasa Indonesia, handelstalen zijn Engels en in afnemende mate Nederlands. Tot de niet-Austronesische talen behoren onder andere ca.

Verder is hout een belangrijke bron van inkomsten voor het land. Het antwoord moet uit minimaal 10 karakters bestaan. Er zij nverder ook nog allerlei andere tekens voor hoofdletters, toegevoegde klanken, maar werd er op middelbare scholen in het Nederlands les gegeven.

Andere: