Comparació de varietats de cereal d’hivern per gra

La Universitat de Lleida i Pirenaica han dut a terme un assaig sobre varietats de cereal d’hivern per a la producció de gra. Els camps experimentals estaven a Talló.

L’objectiu era comparar 7 varietats de sègol per a la producció de gra. El disseny consistia en blocs aleatoritzats amb 3 repeticions. La sembra amb sistema convencional de preparació del sòl (llaurat) es va realitzar el 23 d’octubre de 2014 i la collita el 29 de juliol de 2015. L’adobat de fons va consistir en l’aplicació de 25 t/ha de fem compostat l’octubre de 2014. L’adobat de cobertora es va realitzar el 19 de març de 2015 amb l’aplicació de 75 kg de N en forma d’urea del 46%. Els tractaments fitosanitaris van consistir en l’aplicació de herbicida Bromoxinil (12%) més Ioxinil (12%) més Mecoprop (36%)  el  dia 28 de març de 2015 a la  dosi de 1,5 L/ha. A les vores del camp experimental es van col·locar unes franges de civada, ordi, triticale, blat i sègol per a poder comparar els rendiments.

 Les varietats que més rendiment de gra produeixen són KWS 144 i Bono, tot i que totes les varietats són iguals estadísticament, a excepció de Rar 731 que va tenir problemes a la implantació del cultiu . No hi ha diferències significatives entre varietats pel que fa al rendiment de palla, essent Tur, Su Performer i Helltop les que més palla deixen al sòl.

Podeu llegir l’article complert a l’enllaç:

Hoja divulgativa Centeno-Grano F

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Arxivat a Assessorament

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: